Dalarna

Sälen

Denna stad är framförallt känd sina skidanläggningar som till exempel Lindvallen, Kläppen och Tandådalen. De anläggningarna erbjuder bra skidåkning för både nybörjare och avancerade åkare. Men det är inte bara under vintern sälen lockar turister. Sälen har en fantastisk natur som man kan njuta av året runt. I sälen hittar du fjäll, sjöar, älvar och vildmark. Så det är fantastiskt mysigt att ta en promenad i sälens vildmarker.

Leksand

Leksand är en typisk daländsk stad som ligger fint längst Siljan. Här finner du flera byar i dalaromantisk stil och kulturgårdar med stora historiska värden. Bara en rundtur bland de fantastiska röda husen är värt resan dit. I Leksand finns saker för alla i familjen som till exempel Leksands Sommarland och Medeltidsmarknaden.

Under vintertid kan du besöka Tegera Arena och heja på hemmalaget Leksands IF i ishockey.

Mora

Mora är en trevlig stad som ligger vid Siljans norra strand. I Mora finns ett rikt utbud på friluftsaktiviteter som att åka längdskidor på Vasaloppets bana, åka utfärdsskidor, cykla i de natursköna omgivningarna eller åka skridskor på Siljan.

Du hittar även aktiviteter för hela familjen som att besöka Sagolandet Tomteland.

Mora är centrumet för hantverk i Dalarna, i Östnor hittar du morakniven och i Nusnäs hittar du handgjorda Dalahästar i bästa kvalité.