Skåne

Lund

Lund är en liten och mysig stad som utforskas bäst tills fots eller på cykel. Att cykla eller promenera längs de charmiga kullerstensgatorna förbi alla färgglada gatuhus är fantastiskt roligt för både barn och vuxna. Såklart måste man också besöka Lunds domkyrka, som ligger i centrala Lund.

I området runt Lund kan man också hitta fantastisk natur som är värt att besöka. Utanför Lund hittar du två naturreservat, Trollskogen och Prästaskogen. Där väntar en fantastisk atmosfär. I Prästaskogen växer den ovanliga trädarten vresbok, en mycket häftig trädart med sina förvridna och trassliga grenar. Där ligger även Skånes största vresbok.

Helsingborg

I Helsingborg finns det något att göra för alla. Vill du förundras över historiska monument, fina slott, vilda djur, fantastisk natur eller helt enkelt bara ligga på stranden, finns det massor av alternativ till dig.

När solen är framme och vindarna är varma är det obligatoriskt att packa strandväskan och bege dig till någon av Helsingborgs fina stränder. En av de populäraste stränderna är Tropical Beach och Fira Bad. De är långgrunda stränder och perfekt för både barn och vuxna.

För er som fördrar mysiga utflykter till historiska monument, fina slott och fantastisk natur har ni inte kommit fel om ni är i Helsingborg. Besök stadens äldsta byggnad, Mariakyrkan, eller det 700 år gamla vakttornet. Ta en promenad till Norra Hamnen och Dunkers Kulturhus, där börjar den fina strandpromenaden som tar slut vid Sofieros slott.

Malmö

I Sveriges tredje största stad hittar du allt och lite till. Det är bara en kort promenad från den centrala livliga shoppingdelen till gamla stan och Malmöhus slott. Därifrån är det inte långt till västra hamnen där du kan kolla in Öresundsbron och Turning Torso. I Malmö hittar du även gröna parker och sandstränder. Nästan mitt i staden hittar du en lång sandstrand med en fin utsikt över västra hamnen. Malmö kallas även ”Parkernas stad” så det finns gott om mysiga parker där man kan äta picknick och mysa.

Är du shoppingsugen ska du besöka det stora köpcentrumet Emporia, där finns ca 230 butiker av många olika slag.